Over Vino Veno

Ik ben Kim en zelf een echte “Venose”. Toen bij mij het plan ontstond om een wijnwinkel te starten was er voor mij maar één plek waar ik mijn droom zou willen realiseren en dat is in het mooie stadje Vollenhove. Vanaf jongs af aan heb ik al een passie voor wijn en horeca. Mijn werkervaring heb ik dan ook opgedaan in gerenommeerde restaurants in zowel binnen als buitenland waaronder 6 jaar als sommelier bij restaurant de Lindenhof in Giethoorn (2 Michelin sterren). Tijdens deze periode heb ik ook diverse opleidingen gevolgd met betrekking tot wijn en een aantal schitterende wijnreizen gemaakt.

Mijn drijfveer is klanten blij maken met goede wijn, eerlijk gemaakt door dikwijls familiebedrijven. Ik wil de verhalen erachter vertellen en mijn enthousiasme met zoveel mogelijk mensen delen. Alle wijnen die in de winkel liggen zijn zorgvuldig samengesteld. Bij Vino Veno kun je dan ook geen wijnen kopen welke ik zelf niet geproefd en beoordeeld heb.

Op het gebied van wijn-spijs bied ik ook heel graag mijn advies aan. Wijn in combinatie met eten is iets bijzonders en soms ontstaan er daardoor zelfs magische en memorabele momenten. Daarom zullen wijnproeverijen een regelmatig terugkerend evenement worden op de agenda van Vino Veno. Hierover meer onder het kopje wijnproeverijen.

Laten we de wereld wat mooier maken en goede wijnen drinken…

Cheers! Kim