Met gezonde spanning begon ik die middag aan de wedstrijd waar we 12 wijnen (6 wit, 6 rood) blind moesten proeven. Na de wedstrijd werden we in de watten gelegd met heerlijke gerechtjes van restaurant Céline @restaurantcelinefortjutphaas en proefden we andere mooie wijnen en koffie. Zo tegen 18.00 werden de wijnen onthuld die we hadden geproefd en kwamen we tot de conclusie dat we best goed hadden geproefd. Hartkloppingen.. Zouden we dan toch in de prijzen vallen..? Nummer 3 werd als eerste genoemd, nummer 2.. En toen dacht ik: Ach, het is jammer, maar ik ben trots op hoe goed we hebben geproefd. Maar toen kwam de nummer 1.. En dat waren wij!! Van de 24 teams hebben wij het gewoon gered om deze prijs binnen te slepen! Ik kan het nog steeds niet echt geloven.. 😅 Maar ondertussen zijn wij met ons team ‘Halfdroog’ alweer druk met de volgende stap, want het aller tofste aan het winnen van deze wedstrijd is dat wij het eerste weekend van oktober naar het WK in Avignon, Frankrijk (Holy sh.. !!) gaan om Nederland te vertegenwoordigen. Genoeg tekst voor nu. Wil je het hele verhaal van de wedstrijd lezen? Klik dan hier!

FACEBOOK PAGINA
Jullie begrijpen natuurlijk wel dat we nu heel erg competitief zijn en er volle bak voor gaan!! Het WK vindt het eerste weekend van oktober in Avignon, Frankrijk plaats. Als Nederlands kampioenen hebben wij een Facebook pagina tot onze beschikking, waar je onze #roadtofrance kunt volgen.

Facebook pagina 

Nog 1 dingetje en dat is een hele grote shout-out naar de organisatie achter dit NK. Het was op en top georganiseerd! @nijhuisfred van Nijhuis Consultancy & Services @levinendirect en iedereen die terug te lezen is in de link, super bedankt voor deze onvergetelijke dag. Ik krijg de lach voorlopig niet meer van mijn gezicht 😀


Organiseer samen met je vrienden/familie een (online) wijnproeverij met quiz!

Wat kun je je hierbij voorstellen?

  • Je ontvangt een mooi pakket met 3 verschillende wijnen (1 Cava, 1 Grüner Veltliner en prachtige Ripasso della Valpolicella). Het pakket is zowel in hele als halve flessen te bestellen, perfect aan te passen naar jouw gezelschap dus!
  • In het pakket vind je ook een handleiding, proefformulieren, uitgebreide wijnbeschrijvingen, wijn-spijs tips en een boodschappenlijstje met tips voor bijpassende hapjes.
  • En natuurlijk de quiz: 30 vragen die allemaal met wijn te maken hebben (surprise ;-)) Hoe je die quiz kunt doen leg ik je duidelijk uit in de handleiding. En wat nou extra leuk is? Je ontvangt een persoonlijke link die leidt naar een filmpje waarin ik je uitgebreid antwoord geef op alle vragen.

Dus heb jij zin in een avond/middag vullend programma en vind je het leuk om iets meer te weten te komen over wijn d.m.v. de quiz? Bestel dan nu jouw box hier.

De Vino Veno Quizbox nu alvast in de pre-sale! De boxen worden uitgeleverd vanaf 17 maart.


Uniek cadeau met wijnen van Bodega de Moya

Wijnen om samen van te genieten tijdens een borrel met bijpassende hapjes. Of maak je diner helemaal compleet door passende gerechten bij de wijnen te serveren. Want speciaal voor deze editie heeft chef Seb Smit recepturen uitgewerkt die we in de box toevoegen.

Daarnaast vind je een handleiding om de juiste volgorde te bepalen, maar ook een proefformulier en een aromawiel om je te helpen geuren en smaken te benoemen. Kom bovendien meer te weten over de wijnen aan de hand van de uitgebreide wijnbeschrijvingen en leuke wijn-weetjes.

Bestellen? Klik HIER voor de wijnproeverij voor thuis in luxe geschenkdoos.


Organiseer een Vino Veno wijnproeverij op locatie of thuis! Kies bijvoorbeeld uit één van de thema’s en Kim regelt de rest. In de box vind je uiteraard een handleiding om de juiste volgorde te bepalen, maar ook een proefnotitie formulier en een aromawiel om jullie te helpen geuren en smaken te benoemen. Kom bovendien meer te weten over de wijnen aan de hand van de uitgebreide wijnbeschrijvingen en leuke wijn-weetjes. Maak het helemaal compleet door passende hapjes of gerechten bij de wijnen te serveren. Ook daarvoor heb ik aan een boodschappenlijstje gedacht.
Klik HIER voor de verschillende boxen

“Laten we de wereld wat mooier maken en goede wijnen drinken…Cheers!!” – Kim Vino Veno


Op zoek naar een origineel geschenk?

Steun lokaal: Samen met lokale ondernemers stel ik graag een pakket samen met alle moois wat Vollenhove te bieden heeft.

Voor overige geschenken kun je ook bij Vino Veno terecht. (al v.a. 6,50 euro)Walking Wine & Dine 23/08/2020 van 15:00 – 18:00 uur in de tuinen van Oud Kraggenburg.

Alles op één prachtige locatie! Wijnproeverij onder leiding van sommelier Kim van Vino Veno met live cooking van Restaurant Robuust. 

Wat kun je verwachten? Ontvangst met aperitief – wijnproeverij van 6 verschillende wijnen – bijpassende gerechtjes uit de Foodtruck van Robuust.

Corona maatregelen: Door de ruim opgezette locatie en het goed managen van de bezettingsgraad zijn we in staat je veilig maar ook nog steeds gastvrij te ontvangen.

Reserveren? 

bel: 06 34 57 25 81

Mail: info@vinoveno.nl

Ga naar: www.vinoveno.nl


Je kunt nu voor Vino Veno punten sparen! Benieuwd wat ons spaarsysteem inhoudt? Met jouw Vino Veno punten kan je sparen voor aantrekkelijke aanbiedingen en leuke weggevers! Bij elke uitgegeven €1 ontvang je 10 Vino Veno punten.
De gespaarde punten kunnen bij jouw volgende aankoop ingewisseld worden.

Aantrekkelijke aanbiedingen en leuke weggevers:

• 600 punten zakje (100 gr) Smokey Almonds van Gotjé

•1800 punten een gratis Murano wijnopener

•2000 punten een wijn van Bodega La Purisima ‘Consentido’ (keuze uit wit of rood)

•3000 punten een fles GIMBER 200ml

•4000 punten een fles Late Bottled Vintage Port van Taylor’s

•6000 punten een wijnpakket (3 flessen)

•Punten zijn ook inwisselbaar als korting op je aankoopbedrag

 

Punten zijn niet te sparen via aankopen in de webshop.

Gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.


Kom jij morgen ook een ritje met de elektrische trein maken door ons mooie Vollenhove? Haal bij Vino Veno dan een gevuld tasje voor onderweg met een klein flesje wijn (wit, rood, of mousserend) en een zakje gemixte nootjes voor maar €5,95.. Of krijg het tasje GRATIS bij besteding vanaf €19,95.
Een treinticket kost trouwens maar €1,- en laat je de mooiste plekjes van Vollenhove zien.
Voor de kinderen is er ook van alles te doen, zoals een groot springkussen en een suikerspinnenkar!
En natuurlijk hebben mijn mede winkeliers ook allerlei acties en aanbiedingen, genoeg reden dus om deze kant op te komen 😉


De webshop is nog maar enkele weken live, maar mijn winkel Vino Veno bestaat gewoon alweer 1 jaar!!
Heel bizar (en cliché, sorry) want het is echt voorbij gevlogen.
Nu is het tijd om even terug te blikken en vooral vooruit te kijken.
Als ik denk aan afgelopen jaar ben ik vooral ontzettend dankbaar!
Dankbaar voor al mijn klanten.
Dankbaar voor jullie vertrouwen in mijn adviezen.
Dankbaar voor mijn horeca klanten aan wie ik nu extra veel denk!
Dankbaar voor de mooie wijnen en het contact dat ik heb met mijn fijne leveranciers Anfors-Imperial, Kwast Wijnkopers, Herman Wines en Poot Agenturen.
Dankbaar voor mijn broer Ron die zo veel voor Vino Veno doet, zoals het maken van deze webshop!
Dankbaar voor familieleden die bijspringen wanneer het nodig is en natuurlijk mijn fantastische man Thom en mijn lieve kinderen Fenne en Kasper.

Ook al leven we momenteel in een bijzondere en onzekere tijd, ik heb heel veel zin in een tweede jaar Vino Veno!
Een jaar waarin ik jullie wil blijven verblijden met mooie wijnen. Hopelijk weer leuke wijnproeverijen kan verzorgen, op evenementen kan staan en fijne samenwerkingen aan kan gaan met de horeca.

Lieve mensen, dank jullie wel en.. Proost!! Uiteraard met een goed glas wijn 🙂


Het is weer bijna Moederdag en dat betekent dat we onze moeders in de watten leggen. Wij hebben de leukste ideeën om jouw moeder te verrassen op een rijtje gezet!

  • WIJNPROEVERIJ MET QUIZ Competitieve moeder? Dan is de wijnproeverij met quiz, die met wijn te maken hebben (surprise 😉), zeker wat voor jullie! Wat minder competitief? Maak het compleet door passende hapjes of gerechten bij de wijnen te serveren. Gegarandeerd een gezellige middag! Klik hier voor de wijnproeverij voor thuis met quiz.
  • WIJN & CHOCO PAKKETJE Stel je eigen pakketje samen met de overheerlijke chocolade van Coco & Sebas in combinatie met haar favoriete wijn! Klik hier voor de chocolade van Coco & Sebas.
  • WIJNPROEVERIJ LENTEBOX Wijnproeverij lentebox voor thuis, In de box vind je uiteraard een handleiding om de juiste volgorde te bepalen, maar ook een proefnotitie formulier en een aromawiel om jullie te helpen geuren en smaken te benoemen. Kom bovendien meer te weten over de wijnen aan de hand van de uitgebreide wijnbeschrijvingen en leuke wijn-weetjes. Klik hier voor de wijnproeverij lentebox voor thuis.

 

   


Een druppel perfectie

Uniek in Nederland en te koop bij Vinoveno. De overheerlijke plantenoliën van Fandler.

De Oostenrijkse firma Fandler produceert hoogwaardige, koudgeperste, 100% zuivere, biologische, plantenoliën uit eerste persing.
Overgrootvader Fandler begon in1926 in het klein met het persen van oliën. Juliana Fandler, zijn dochter, speelde reeds op jonge leeftijd een belangrijke rol in het familiebedrijf. Bio-pionier Robert Fandler, de zoon van Juliana, stuurde in 1980 het bedrijf een hele andere richting op en heden ten dage staat het bedrijf onder leiding van Julia Fandler, de volgende sterke vrouwenfiguur van de familie. De oliemolen is gevestigd in de Steiermark, ook wel het “groene hart van Oostenrijk” genoemd.

Zodra je een fles Fandler olie opent, ruik je pure kwaliteit. De smaken (en ook de kleuren) van de verschillende oliën zijn uniek in hun soort. Fandler betrekt zoveel mogelijk haar grondstoffen van regionale partners die ook milieubewust werken. Deze biologische grondstoffen zijn de bron van de heerlijke oliën. Sommige zaden, zoals hennep en pompoenpitten, groeien in de omgeving van de oliemolen. Andere grondstoffen, zoals de macadamia noten en chia zaden, worden geïmporteerd uit andere landen.

Fandler produceert haar oliën d.m.v. het persen van pitten en noten door druk en wrijving. Hierbij wordt geen hitte gebruikt en blijven alle kleur- en voedingsstoffen bewaard. Plantaardige oliën zijn noodzakelijk voor een goede gezondheid. Ze bevatten essentiële (onmisbare) vetzuren en vitamine A. Ook bevatten ze veel onverzadigde vetzuren die goed zijn voor je lichaam.

Wil je de verschillende oliën eens uitproberen, dan zijn de Fandler Ontbijtbox, Saladebox, Pannenbox of Notenbox ideaal. Elke box bevat 5 heerlijke oliën. Maar natuurlijk kun je ook voor een grotere fles Fandler olie bij Vinoveno terecht. Klik HIER voor het online assortiment