141 PUNTEN
Zo trots als een pauw ben ik dat we dit weer hebben gehaald! Voor de 2e keer op rij zijn wij Nederlands kampioen Blindproeven geworden. Dit betekent dat wij ook deze keer mee mogen doen aan het WK wat in oktober plaatsvindt in de Champagne. Fred Nijhuis schreef hier het volgende artikel over:
“Ook tijdens deze editie van het NK Blindproeven weer indrukwekkende prestaties van proevers die vaak al jaren bewijzen tot de absolute top in en buiten Nederland te behoren. Dit jaar heel veel respect voor team Halfdroog dat een extreem hoge score wist te behalen en met overmacht hun titel uit 2021 prolongeerde. Ook al was het verschil met team Halfdroog groot dit jaar, de prestaties van de andere medaillewinnaars mogen niet worden onderschat, ook zij maakten indruk met zeer goede beoordelingen die waardering en respect verdienen.” aldus Fred Nijhuis
Foto: fotostudio ingrid driessen


Vino Veno’s geschenkpakket,  bevat een selectie wijnen van het beroemde Tenuta Sant’Antonio uit Veneto, Italië. Alle wijnen worden uitgebreid toegelicht en ook zijn er bijpassende recepten toegevoegd. Die zijn gemaakt door Seb Smit, die jarenlang keukenchef is geweest bij restaurant De Lindenhof ** in Giethoorn (2 Michelinsterren) en inmiddels alweer meer dan twee jaar de scepter zwaait bij restaurant het Prins Mauritshuis in Blokzijl. Geniet van dit mooie pakket!

Volg Vino Veno op social media voor meer informatie over de inhoud of bestel het Vino Veno Geschenkpakket.


Organiseer samen met je vrienden/familie een wijnproeverij met quiz!

Wat kun je je hierbij voorstellen?

  • Je ontvangt een mooi pakket met 3 verschillende wijnen (1 Cava, 1 Grüner Veltliner en prachtige Ripasso della Valpolicella).
  • In het pakket vind je ook een handleiding, proefformulieren, uitgebreide wijnbeschrijvingen, wijn-spijs tips en een boodschappenlijstje met tips voor bijpassende hapjes.
  • En natuurlijk de quiz: 30 vragen die allemaal met wijn te maken hebben (surprise ;-)) Hoe je die quiz kunt doen leg ik je duidelijk uit in de handleiding. En wat nou extra leuk is? Je ontvangt een persoonlijke link die leidt naar een filmpje waarin ik je uitgebreid antwoord geef op alle vragen.

Dus heb jij zin in een avond/middag vullend programma en vind je het leuk om iets meer te weten te komen over wijn d.m.v. de quiz? Bestel dan nu jouw box hier.


NK Blindproeven

Met gezonde spanning begon ik die middag aan de wedstrijd waar we 12 wijnen (6 wit, 6 rood) blind moesten proeven. Na de wedstrijd werden we in de watten gelegd met heerlijke gerechtjes van restaurant Céline @restaurantcelinefortjutphaas en proefden we andere mooie wijnen en koffie. Zo tegen 18.00 werden de wijnen onthuld die we hadden geproefd en kwamen we tot de conclusie dat we best goed hadden geproefd. Hartkloppingen.. Zouden we dan toch in de prijzen vallen..? Nummer 3 werd als eerste genoemd, nummer 2.. En toen dacht ik: Ach, het is jammer, maar ik ben trots op hoe goed we hebben geproefd. Maar toen kwam de nummer 1.. En dat waren wij!! Van de 24 teams hebben wij het gewoon gered om deze prijs binnen te slepen! Ik kan het nog steeds niet echt geloven.. 😅 Maar ondertussen zijn wij met ons team ‘Halfdroog’ alweer druk met de volgende stap, want het aller tofste aan het winnen van deze wedstrijd is dat wij het eerste weekend van oktober naar het WK in Avignon, Frankrijk (Holy sh.. !!) gaan om Nederland te vertegenwoordigen. Genoeg tekst voor nu. Wil je het hele verhaal van de wedstrijd lezen? Klik dan hier!

WK Blindproeven

Wow, wat een presentatie hebben we geleverd! Met een topteam we een 4e plek behaald op het Wereldkampioenschap Blindproeven. Fred Nijhuis over het WK blindproeven “Na een uiterst spannend eerste deel van de wedstrijd reikte het Nederlandse team tot de derde plaats, waarna ze tijdens de volgende rondes tenslotte als vierde eindigden, de hoogste positie ooit door een Nederlands team behaald en indrukwekkend gezien het ijzersterke deelnemersveld met maar liefst 27 teams uit alle delen van de wereld. Ook het feit dat de vierde plaats werd opgeëist door verreweg het jongste team, dwong veel respect af.” Meer lezen? Klik dan hier!

 WILD &WIJN

31/10/2021

@ CAFÉ RESTAURANT POORTMAN VEENINGEN

AANVANG 16.30 / 17.00 START DINER

Om 16.30 uur wordt er aangevangen met een aperitief en amuse, om vervolgens om 17.00 uur met het diner te starten. Voor 75,- (incl. brood, tafelwater, koffie/thee) geniet u van een complete Wild &Wijn belevenis.

Wat kun je verwachten?

Er wordt een viergangenmenu geserveerd door CAFÉ RESTAURANT POORTMAN met heerlijke, bijpassende wijnen van Sommelier Kim van VINO VENO. Tevens komt er een jager zijn kennis en passie delen voor de complete belevenis van het wild.

Reserveren?

CAFÉ RESTAURANT POORTMAN

BEL 0528 353 066 OF

RESERVEER HIER ONLINE


Uniek cadeau met wijnen van Bodega de Moya

Wijnen om samen van te genieten tijdens een borrel met bijpassende hapjes. Of maak je diner helemaal compleet door passende gerechten bij de wijnen te serveren. Want speciaal voor deze editie heeft chef Seb Smit recepturen uitgewerkt die we in de box toevoegen.

Daarnaast vind je een handleiding om de juiste volgorde te bepalen, maar ook een proefformulier en een aromawiel om je te helpen geuren en smaken te benoemen. Kom bovendien meer te weten over de wijnen aan de hand van de uitgebreide wijnbeschrijvingen en leuke wijn-weetjes.

Bestellen? Klik HIER voor de wijnproeverij voor thuis in luxe geschenkdoos.


Organiseer een Vino Veno wijnproeverij op locatie of thuis! Kies bijvoorbeeld uit één van de thema’s en Kim regelt de rest. In de box vind je uiteraard een handleiding om de juiste volgorde te bepalen, maar ook een proefnotitie formulier en een aromawiel om jullie te helpen geuren en smaken te benoemen. Kom bovendien meer te weten over de wijnen aan de hand van de uitgebreide wijnbeschrijvingen en leuke wijn-weetjes. Maak het helemaal compleet door passende hapjes of gerechten bij de wijnen te serveren. Ook daarvoor heb ik aan een boodschappenlijstje gedacht.
Klik HIER voor de verschillende boxen

“Laten we de wereld wat mooier maken en goede wijnen drinken…Cheers!!” – Kim Vino Veno


Op zoek naar een origineel geschenk?

Steun lokaal: Samen met lokale ondernemers stel ik graag een pakket samen met alle moois wat Vollenhove te bieden heeft.

Voor overige geschenken kun je ook bij Vino Veno terecht. (al v.a. 6,50 euro)

Tas Vino Veno


Walking Wine & Dine 23/08/2020 van 15:00 – 18:00 uur in de tuinen van Oud Kraggenburg.

Alles op één prachtige locatie! Wijnproeverij onder leiding van sommelier Kim van Vino Veno met live cooking van Restaurant Robuust. 

Wat kun je verwachten? Ontvangst met aperitief – wijnproeverij van 6 verschillende wijnen – bijpassende gerechtjes uit de Foodtruck van Robuust.

Corona maatregelen: Door de ruim opgezette locatie en het goed managen van de bezettingsgraad zijn we in staat je veilig maar ook nog steeds gastvrij te ontvangen.

Reserveren? 

bel: 06 34 57 25 81

Mail: info@vinoveno.nl

Ga naar: www.vinoveno.nl


Je kunt nu voor Vino Veno punten sparen! Benieuwd wat ons spaarsysteem inhoudt? Met jouw Vino Veno punten kan je sparen voor aantrekkelijke aanbiedingen en leuke weggevers! Bij elke uitgegeven €1 ontvang je 10 Vino Veno punten.
De gespaarde punten kunnen bij jouw volgende aankoop ingewisseld worden.

Aantrekkelijke aanbiedingen en leuke weggevers:

• 600 punten zakje (100 gr) Smokey Almonds van Gotjé

•1800 punten een gratis Murano wijnopener

•2000 punten een wijn van Bodega La Purisima ‘Consentido’ (keuze uit wit of rood)

•3000 punten een fles GIMBER 200ml

•4000 punten een fles Late Bottled Vintage Port van Taylor’s

•6000 punten een wijnpakket (3 flessen)

•Punten zijn ook inwisselbaar als korting op je aankoopbedrag

 

Punten zijn niet te sparen via aankopen in de webshop.

Gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.